Zelfpluktuin Groenhof

Iedere zomer kunt u hier zelf heerlijke duurzaam geteelde aardbeien, diverse bessen, prachtige veldbloemen en ander kleinfruit plukken.
Kom langs en pluk de dag!

Het wrakkenmuseum

De eigenaar van het Wrakkenmuseum op Terschelling is een verzamelaar van allerlei opgedoken stukken van vele scheepswrakken rondom Terschelling. De oudste voorwerpen uit het museum komen uit 1650 en de nieuwste zijn recent nog opgedoken. Het Wrakkenmuseum ligt vol met authentieke voorwerpen, je kijkt er je ogen uit. In het Wrakkenmuseum vind je ook een speciale expositie over de duikers van het wrak van het goudschip ‘Lutine’ en een leuk piratenschip voor kinderen. Het Wrakkenmuseum bevindt zich in het dorpje Formerum, midden op het eiland.

’t Behouden Huys

In Museum ’t Behouden Huys leer je alles over de geschiedenis en cultuur van het eiland. De tentoonstelling in het museum geeft doormiddel van nagebootste taferelen weer hoe het leven op Terschelling vroeger was. Je kunt door het museum wandelen en alles rustig bekijken. In Museum ’t Behouden Huys kom je ook een nabootsing van het schip van Willem Barentsz tegen, één van de belangrijkste ontdekkingsreizigers uit Nederland. Voor kinderen heeft Museum ’t Behouden Huys verschillende activiteiten.

De Bessenschuur

Nergens anders ontmoeten natuur, cultuur en folklore elkaar zo innig als in deze schuur. Hier vindt u een unieke tentoonstelling van de honderdjarige historie van de eilander Cranberry in woord en beeld. Ook wordt hier de zeldzame Brandaris vogelcollectie gepresenteerd die is samengesteld door de torenwachters van de vuurtoren Brandaris.  Verder vindt u op deze authentieke zolder kunstwerken van eilanders en omgeven door historische fotografische beelden van Terschelling. Een doorlopende Terschellinger film in een geur van hout, koffie en thee geeft u daar dat zo unieke eilandgevoel. U kunt zowel binnen als buiten genieten van onze bakjes koffie of cranberry thee, met onze beroemde diversiteit aan taartsoorten, onze natuursappen en limonades voor de kinderen.  "De Bessenschuur, een plek om nooit te vergeten, je zult hier zeker terugkomen!" Open van april tot november.

Zeeaquarium

Een 40.000 liter groot aquarium en een aantal kleinere met zo'n 30 vierkante meter ruitoppervlak vormen een enorme leef- en zwemruimte voor zeevissen en kleine zeeorganismen. In een open roggenbak kunt u, misschien voor het eerst, vissen aanraken.