HET EILAND

Terschelling

De wind in je haren en de zilte zee lucht ruiken, dat is Terschelling. Het is het op een na grootste eiland van de Waddeneilanden en telt zoon 4500 inwoners.  Het eiland heeft prachtige natuur met veel diversiteit. Het eiland biedt eindeloze stranden om lekker over te wandelen, een duik in zee te nemen of zandkastelen te bouwen. Maar Terschelling biedt nog veel meer dan alleen maar strand en duinen. Zo is Terschelling ook rijk aan een bos, heide en polderlandschap. Het Europees natuurreservaat de Boschplaat is gelegen op het oostelijk deel van Terschelling en bestaat uit hoge duinen, kwelders, moerrassen en bos dat uit zichzelf is ontstaan. Het Noordzeestrand is perfect om te gaan zwemmen Aan de andere kant is de Waddenzee die slechts op een paar minuten lopen van het hotel ligt. Het leent zich perfect om een mooie avondwandeling te maken of om de zonsopkomst of zonsondergang te bekijken. 
En wat dacht u van de haven? Die bevindt zich op 4 minuten loopafstand van het hotel bevindt. Er is altijd wel iets te zien en beleven in de mooie haven. Van grote tot kleine schepen die binnen komen varen, of de boot van Doeksen die vertrekt maar ook de vissersboten die terugkomen met hun dag opbrengst en natuurlijk de kinderen die krabbenvangen.

Het hotel bevindt zich in het centrum van het dorp West. Daar zitten veel gezellige winkels,  bars en restaurants waar u een kijkje kunt nemen. Ook zijn er verscheidende musea waar u lopend naar toe kunt. Na een drukke dag kunt u een drankje nemen op ons mooie zonnige terras of in het hotel zelf.  

 

 

Fietsen en wandelen

Terschelling is een prachtig eiland rijk aan natuur. Zo biedt het eiland zo’n tachtig kilometer aan fietspaden en ongeveer tweehonderd kilometer aan wandelpaden. Voor ieder wat wils. Terschelling is ongeveer 20 kilometer lang en biedt daarmee de mogelijkheid om in een dagje het eiland rond te fietsen op bijvoorbeeld een elektrische fiets. In de directe omgeving van het hotel zitten verschillende aanbieders om fietsen te huren. Vraagt u tijdens uw verblijf gerust bij de receptie naar de mooiste fiets en/of wandelroutes. We denken graag met u mee!

 

 

De Brandaris

De Brandaris is de oudste en tevens nog werkende vuurtoren van heel Nederland en daarnaast een van de bekendste vuurtorens. De vuurtoren is in 1594 gebouwd en in 1965 is de vuurtoren officieel benoemd tot een rijksmonument. De vuurtoren wordt in de volksmond vaak ‘de toren’ genoemd. De toren is vierentwintig uur per dag bemand door een aantal vuurtorenwachters. Zij houden met moderne apparatuur vanuit het bovenste stukje van de toren grote delen van de noordzee en het wadgebied in de gaten en letten nauwkeurig op calamiteiten.  

 

 

Kaapsduin en seinpaalduin


Het hoogste punt van Terschelling ligt net achter de Brandaris en is ook op een paar minuten lopen van het hotel namelijk het Kaapsduin. Boven op het duin staat nog het zendhuisje wat vroeger werd gebruikt in de koude oorlog. Naast Kaapsduin licht het uitkijkpunt seinpaalduin. Dit duin beschermt het dorp West tegen harde wind en hoge waterstanden.  

 

Onder andere de volgende websites helpen u verder:

- mooi weer
- vvv
- puur terschelling
- cranberry

Uiteraard kan onze receptie u behulpzaam zijn met informatie.